Osallistu laaketutkimukseen – CRST

Alzheimerin tauti: lääketutkimus 30–74-vuotiaille osallistujille (C769)

Tutkimus selvittää, onko NIO752-lääkeaine turvallinen ja hyvin siedetty henkilöillä, joilla on alkava tai lievä Alzheimerin tauti. Samalla tutkitaan, voiko lääke vähentää tau-proteiinin muodostumista aivoissa. Tau-proteiinin kertyminen aivoihin vaurioittaa hermosoluja ja aiheuttaa siten osaltaan Alzheimerin taudin oireita. Tässä tutkimuksessa käytetään myös lumelääkettä, jotta NIO752-lääkeaineen vaikutuksia ja turvallisuutta voidaan arvioida luotettavasti. NIO752-lääkeainetta ei ole aiemmin tutkittu Alzheimerin tautia sairastavilla. Parhaillaan on käynnissä toinen tutkimus, jossa NIO752-lääkeainetta tutkitaan ensimmäistä kertaa ihmisillä.

Tutkimuksessa NIO752-lääkeaine annostellaan lannepiston avulla selkäydinkanavaan yhden kerran tutkimuksen alussa. Siellä lääkeaine sekoittuu selkäydinnesteeseen ja kulkeutuu sen jälkeen vaikutuspaikkaansa, aivoihin.

Saatatte soveltua osallistujaksi tähän tutkimukseen, jos
 • olette 30-74-vuotias;
 • Teillä on alkava tai lievä, lääkärin toteama Alzheimerin tauti;
 • Teillä on joku läheinen henkilö, joka voi tulla mukaanne kaikille tutkimuskäynneille
Tutkimukseen osallistuminen

Tutkimukseen osallistuminen kestää noin 7 kuukautta ja se sisältää n. 8 käyntiä tutkimuskeskuksessa ja 4 puhelinsoittoa. Muihin tutkimuskäynteihin menee noin 2 tuntia, mutta lääkkeen annostelukäynnille pitää jäädä yön yli (sen kesto on noin 26 tuntia).

Tutkimuslääke ja käynteihin liittyvät tutkimukset ovat tutkittaville maksuttomia. Tutkimuskäyntien matkakulut korvataan. Tutkimuslääke ei korvaa mahdollisesti käytössä olevaa Alzheimer-lääkitystä, vaan aiempi lääkitys saa jatkua. Yksi kolmesta osallistujasta arvotaan saamaan lumelääkettä, joka ei sisällä mitään vaikuttavaa ainetta.

Lisätietoja ja tutkimukseen ilmoittautuminen

Tutkimuksen toimeksiantaja on lääkeyritys Novartis Finland Oy/ Novartis Pharma AG. Tutkimuksesta vastaava henkilö Suomessa on professori ja neurologian erikoislääkäri Juha Rinne.
Tutkimus suoritetaan Suomessa Turussa ja Kuopiossa.

Jos olette kiinnostunut tutkimukseen osallistumisesta, voitte ottaa yhteyttä keskukseemme puhelimitse tai sähköpostilla. Yhteydenotto on luottamuksellinen eikä sido Teitä mihinkään.

 

Kuopion tutkimuskeskus: Itä-Suomen yliopisto, Aivotutkimusyksikkö

Puhelin: 040 552 4075  | Sähköposti: leena.lukkari-kuronen@uef.fi

 

Turun tutkimuskeskus:  Clinical Research Services Turku -CRST Oy

Puhelin: 040 8418400  |   Sähköposti: tutkimus769@crst.fi

Vaihtoehtoisesti voitte  halutessanne lähettää alla olevalla lomakkeella yhteystietonne Turun tutkimuskeskukseen.

  Ilmoittautumislomake Turun tutkimuskeskukseen

  Etunimi*

  Sukunimi*

  Syntymävuosi*

  Sähköpostiosoite*

  Puhelinnumero*

  Lisätietoja

  Missä näitte tutkimusilmoituksemme?
  Facebook tai InstagramMuu verkkomainosPainettu mainosomalääkäri tai -hoitajaPotilasyhdistyssähköpostiMuu

  Teihin otetaan yhteyttä tutkimuksen merkeissä mahdollisimman pian. Yhteystietonne lähetetään tutkimuskeskukseen sähköpostitse, eikä niitä tallenneta palvelimelle. Yhteydenotto on luottamuksellinen eikä sido mihinkään.

  * Pakolliset kentät