Osallistu laaketutkimukseen – CRST

Alzheimerin tauti: lääketutkimus 45–90-vuotiaille osallistujille (C693)

Tutkimuksessa selvitetään, onko kanakinumabi-niminen tulehdusta estävä lääkeaine turvallinen henkilöillä, joilla on alkava Alzheimerin tauti ja onko sillä edullisia vaikutuksia heidän muistiinsa ja ajattelukykyynsä. Lisäksi arvioidaan erilaisten biomerkkiaineiden avulla, onko lääkehoidolla vaikutusta aivoissa ja muualla kehossa esiintyvään tulehdukseen. Kanakinumabi on hyväksytty Suomessa kauppanimellä Ilaris® useiden eri tulehduksellisten sairauksien hoitoon, mutta sen vaikutuksia ei ole aikaisemmin tutkittu Alzheimerin taudin hoidossa. Tässä tutkimuksessa käytetään myös lumelääkettä, jotta kanakinumabin vaikutuksia ja turvallisuutta voidaan arvioida luotettavasti. Tutkimusvalmisteet annostellaan pistoksina ihon alle.
 
Saatatte soveltua osallistujaksi tähän tutkimukseen, jos
 • olette 45–90-vuotias;
 • Teillä on lieväasteisia muistitoimintojen häiriöitä, jotka saattavat ennakoida Alzheimerin tautia TAI lievässä vaiheessa oleva, lääkärin toteama Alzheimerin tauti;
 • Teillä on käytettävissänne luotettava tukihenkilö, joka voi tulla mukaanne kaikille tutkimuskäynneille.
 
Tutkimukseen osallistuminen

Tutkimukseen osallistuminen kestää noin 9,5 kuukautta ja se sisältää 11 käyntiä tutkimuskeskuksessa. Tutkimuskäynteihin menee noin 2-4 tuntia:

 • Seulontavaiheen aikana käydään tutkimuskeskuksessa vähintään kolme (3) kertaa kahden kuukauden aikana tarvittavissa testeissä ja toimenpiteissä, joilla arvioidaan henkilön soveltuvuus tutkimukseen;
 • Lääkitysvaiheen aikana käydään tutkimuskeskuksessa kuusi (6) kertaa neljän viikon välein saamassa lääkeannoksia;
 • Seurantavaiheen aikana käydään tutkimuskeskuksessa kaksi (2) kertaa noin kolmen kuukauden aikana.
 
Tutkimuslääke ja tutkimuksen kulut ja korvaukset

Tutkimuslääke ja käynteihin liittyvät tutkimukset ovat tutkittaville maksuttomia. Tutkimuskäyntien matkakulut korvataan. Tutkimuslääke ei korvaa käytössä olevaa Alzheimer-lääkitystä, vaan mahdollinen aiempi lääkitys jatkuu normaalisti. Puolet tutkimuksen osallistujista arvotaan saamaan lumelääkettä, joka ei sisällä mitään vaikuttavaa ainetta.

 
Lisätietoja ja tutkimukseen ilmoittautuminen

Tutkimuksen toimeksiantaja on lääkeyritys Novartis Finland Oy / Novartis Pharma AG. Tutkimuksen toteuttaa Suomessa CRST Oy ja tutkimuksesta vastaava henkilö on professori Juha Rinne.

Jos Teitä tai läheistänne mahdollisesti kiinnostaa osallistua tähän tutkimukseen, voitte lähettää alle avautuvan lomakkeen avulla yhteystietonne CRST Oy:n tutkijalle. Sen jälkeen otamme Teihin yhteyttä ja saatte lisätietoa tutkimuksesta. Yhteydenotto on luottamuksellinen eikä sido Teitä mihinkään.

Voitte ottaa yhteyttä myös puhelimitse tai sähköpostilla:

Puhelin (arkisin klo 12-15): 050 472 7324 tai 040 8418400.

Sähköposti: tutkimus693@crst.fi

 

  Lomake


  Etunimi*


  Sukunimi*


  Syntymävuosi*


  Sähköposti


  Puhelin


  Ensisijainen tutkimuskeskus*


  Lisätietoja


  Missä näit tutkimusilmoituksemme?
  FacebookInstagramVerkkomainosPainettu mainosMuu  Teihin otetaan yhteyttä tutkimuksen merkeissä mahdollisimman pian. Yhteystietonne lähetetään tutkimuskeskukseen sähköpostitse, eikä niitä tallenneta palvelimelle. Yhteydenotto on luottamuksellinen eikä sido mihinkään.


  * Pakolliset kentät