Osallistu laaketutkimukseen – CRST

Haemme terveitä 20-45 -vuotiaita miehiä osallistujiksi kliiniseen lääketutkimukseen

Osallistujien rekrytointi tähän tutkimukseen on päättynyt. Tutustu muihin meneillään oleviin tutkimuksiimme.
Haemme osallistujia tutkimukseen, joka selvittää HER-096–nimisen tutkimusvalmisteen kerta-annosten turvallisuutta, siedettävyyttä ja käyttäytymistä elimistössä. Tutkimusvalmistetta kehitetään käytettäväksi Parkinsonin taudin hoidossa.
Tutkimuksen tarkoitus

Parkinsonin tauti on hitaasti etenevä liikehäiriösairaus, jonka oireita ovat mm. vapina, yleinen liikkumisen hidastuminen, lihasten jäykkyys ja puheen tuoton vaikeutuminen. Nykyisin käytettävissä olevat hoidot lievittävät taudin oireita, mutta sairauden etenemistä hidastavia hoitoja ei vielä ole.

HER-096 on synteettisesti valmistettu pieni peptidi eli aminohappoketju. Yhdisteen on eläinmalleissa todettu kulkeutuvan aivoihin ihonalaisen annostelun jälkeen ja toimivan Parkinsonin taudin keskeisiä aiheuttajia vastaan. Sen on todettu ehkäisevän dopamiinia tuottavien hermosolujen rappeutumista ja tuhoutumista sekä edistävän niiden toiminnallista paranemista. Tämä voi auttaa estämään Parkinsonin taudin etenemistä, mikäli lääkehoito aloitetaan sairauden varhaisessa vaiheessa.

Tämän ensimmäisen HER-096 -tutkimusvalmisteella ihmisillä tehtävän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää ihonalaisena pistoksena alavatsan alueelle annostellun HER-096 -tutkimuslääkkeen kerta-annosten turvallisuutta, siedettävyyttä ja käyttäytymistä elimistössä.

Tutkimukseen osallistuminen

Tutkimukseen osallistuminen kestää enintään noin 36 päivää ja siihen kuuluu kolme tai neljä käyntiä CRST Oy:n tutkimuskeskuksessa Turussa tai Helsingissä. Tutkimusvalmisteen annostelut toteutetaan Turun tutkimuskeskuksessa. Alkuvaiheessa annosteluja toteutetaan myös Turun yliopistollisen sairaalan ensihoidon yksikön tiloissa. Osallistujan kannalta tutkimuksessa on seuraavat vaiheet:

  1. alkutarkastus Turussa tai Helsingissä (käynnin kesto on noin 1,5 tuntia; lisäksi saatetaan tarvita toinen lyhyt käynti verikokeita varten),
  2. annostelukäynti Turun tutkimuskeskuksessa (sisältää yöpymisen CRST Oy:n tai sairaalan tiloissa); käynnin kesto on noin 26 tuntia, sekä
  3. lopputarkastus (Turussa tai Helsingissä, kesto enintään noin 1 tunti).
 
Saatat soveltua osallistujaksi tähän tutkimukseen, jos
  • olet 20-45 –vuotias mies;
  • olet perusterve, eikä sinulla ole säännöllistä lääkitystä käytössä;
  • olet normaalipainoinen: painoindeksisi (BMI) on 18 – 30 kg/m2
Tutkimukseen osallistumisesta maksettava korvaus

Tutkimukseen osallistumisesta aiheutuvasta vaivasta ja epämukavuudesta maksetaan osallistujalle haittakorvauksena 340 €. Sen lisäksi korvataan tutkimukseen osallistumisesta mahdollisesti aiheutuva ansionmenetys todistusta vastaan. Jos osallistujalla ei ole ansiotuloja tai osallistuminen tapahtuu vapaa-aikana, osallistujalle maksetaan haittakorvauksen lisäksi työttömyyspäivärahan peruspäivärahan mukainen korvaus enintään kolmelta tutkimuspäivältä (37,21 €/päivä). Tutkimuslääke ja tutkimukseen liittyvät toimenpiteet ovat maksuttomia ja tutkimuskäynteihin liittyvät matkakustannukset korvataan.

Lisätietoja ja tutkimukseen ilmoittautuminen

Tutkimuksen toteuttaa tutkimuspalveluyritys Clinical Research Services Turku – CRST Oy Turussa (Itäinen Pitkäkatu 4B, 20520 Turku) ja Helsingissä (Energiakatu 4, 00180 Helsinki). Tutkimuksesta vastaava lääkäri on apulaisprofessori Aleksi Tornio. Tutkimuksen toimeksiantaja on suomalainen lääkekehitysyritys Herantis Pharma Oyj.

Jos olet kiinnostunut osallistumisesta tai haluat lisätietoja tutkimuksesta, voit täyttää alla olevaan lomakkeeseen yhteystietosi. Otamme Sinuun yhteyttä ja saat lisätietoa tutkimuksesta. Yhteydenotto on luottamuksellinen eikä sido Sinua mihinkään.

Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse tai sähköpostilla:

Puhelin (arkisin klo 12-15):

Turku 040 8418400 | Helsinki 050 5059873 

Sähköposti: tutkimus739@crst.fi

Osallistujien rekrytointi tähän tutkimukseen on päättynyt. Tutustu muihin meneillään oleviin tutkimuksiimme.