Osallistu laaketutkimukseen – CRST

Läiskäpsoriaasin lääketutkimus aikuisille osallistujille (C744)

Rekrytointi tähän tutkimukseen on päättynyt. Tutustu muihin käynnissä oleviin tutkimuksiimme täältä
Haemme osallistujia Turussa ja Helsingissä toteutettavaan lääketutkimukseen, jossa arvioidaan uuden HRO350 -nimisen lääkevalmisteen annostusta, turvallisuutta ja siedettävyyttä henkilöillä, joilla on lievä tai keskivaikea läiskäpsoriaasi.
Tutkimuksen tarkoitus

Ihopsoriaasi on ihon krooninen tulehdustauti, joka aiheuttaa ihon paksuuntumista, hilseilyä ja kutinaa. Psoriaasiin sairastumiseen ja oireisiin vaikuttavat sekä perinnölliset tekijät että ympäristö ja elintavat. Iho-oireiden lisäksi psoriaasilla tiedetään olevan yhteys moniin muihin sairauksiin, kuten tulehduksellisiin suolistosairauksiin ja sydän- ja verisuonitauteihin. Hankalilla oireilla on myös merkittäviä elämänlaatua heikentäviä vaikutuksia.

Lievää tai keskivaikeaa läiskäpsoriaasia sairastavien potilaiden hoitovaihtoehdot ovat rajalliset, eikä niillä aina pystytä saavuttamaan riittävää hoitotyytyväisyyttä tai parantamaan potilaiden elämänlaatua. Tutkittava, uudentyyppinen HRO350 -lääkevalmiste sisältää sillin mädistä saatuja rasvahappoja, mukaan lukien omega3-rasvahapot dokosaheksaeenihappo (DHA) ja eikosapentaeenihappo (EPA). Sen odotetaan vähentävän psoriaasin iho-oireita vaikuttamalla tulehdusreaktioihin.

Tutkimukseen osallistuminen

Tutkimukseen osallistuminen kestää noin 15 kuukautta ja siihen sisältyy 8 käyntiä tutkimuskeskuksessa ja 8 puhelinsoittoa:

  • 2-4 viikkoa kestävä seulontavaihe ja alkutarkastuskäynti, jolla varmistetaan osallistujan soveltuvuus tutkimukseen;
  • 52 viikkoa kestävä tutkimuslääkevaihe, jonka aikana on 6 käyntiä tutkimuskeskuksessa;
  • 8 viikkoa kestävä seurantajakso, joka päättyy lopputarkastukäyntiin.

Tutkimustulosten luotettavuuden varmistamiseksi yksi kolmesta (1/3) tutkimukseen osallistujasta saa lumevalmistetta. Osallistujat ottavat kolme tutkimusvalmistekapselia kahdesti päivässä koko tutkimuslääkevaiheen ajan ja kirjaavat kerran viikossa psoriaasisoireitaan sähköiseen potilaspäiväkirjaan.

Saatat soveltua osallistujaksi tutkimukseen, jos:
  • Olet yli 18-vuotias;
  • Sinulla on lääkärin toteama aktiivinen lievä tai keskivaikea läiskäpsoriasis;
  • Et sairasta muuta psoriasiksen muotoa (pisara- , nivel-, märkärakkulainen tai erytroderminen psoriasis);
  • Sinua ei ole hoidettu systeemisillä lääkevalmisteilla viimeisten 6 kuukauden aikana;
  • Et sairasta muuta vakavaa sairautta.
Tutkimukseen ilmoittautuminen ja lisätietoja

Tutkimuslääke ja tutkimukseen liittyvät toimenpiteet ovat maksuttomia tutkimukseen osallistujille ja tutkimuskäynteihin liittyvät matkakustannukset korvataan.

Tutkimuksen toteuttaa tutkimuspalveluyritys Clinical Research Services Turku – CRST Oy Turussa (Itäinen pitkäkatu 4b, 20520 Turku) ja Helsingissä (Energiakatu 4, 00180 Helsinki). Johtavana tutkijana toimii ihotautien ja allergologian dosentti Anita Remitz. Tutkimuksen toimeksiantaja on norjalainen bioteknologiayritys Arctic Bioscience AS.

Jos olet kiinnostunut osallistumisesta tai haluat lisätietoja tutkimuksesta, voit täyttää alla olevaan lomakkeeseen yhteystietosi. Otamme Sinuun yhteyttä ja saat lisätietoa tutkimuksesta.

Yhteydenotto on luottamuksellinen eikä sido Sinua mihinkään.

Rekrytointi tähän tutkimukseen on päättynyt. Tutustu muihin käynnissä oleviin tutkimuksiimme täältä