Osallistu laaketutkimukseen – CRST

Läiskäpsoriaasin lääketutkimus aikuisille osallistujille (C744)

Haemme osallistujia Turussa ja Helsingissä toteutettavaan lääketutkimukseen, jossa arvioidaan uuden HRO350 -nimisen lääkevalmisteen annostusta, turvallisuutta ja siedettävyyttä henkilöillä, joilla on lievä tai keskivaikea läiskäpsoriaasi.
Tutkimuksen tarkoitus

Ihopsoriaasi on ihon krooninen tulehdustauti, joka aiheuttaa ihon paksuuntumista, hilseilyä ja kutinaa. Psoriaasiin sairastumiseen ja oireisiin vaikuttavat sekä perinnölliset tekijät että ympäristö ja elintavat. Iho-oireiden lisäksi psoriaasilla tiedetään olevan yhteys moniin muihin sairauksiin, kuten tulehduksellisiin suolistosairauksiin ja sydän- ja verisuonitauteihin. Hankalilla oireilla on myös merkittäviä elämänlaatua heikentäviä vaikutuksia.

Lievää tai keskivaikeaa läiskäpsoriaasia sairastavien potilaiden hoitovaihtoehdot ovat rajalliset, eikä niillä aina pystytä saavuttamaan riittävää hoitotyytyväisyyttä tai parantamaan potilaiden elämänlaatua. Tutkittava, uudentyyppinen HRO350 -lääkevalmiste sisältää sillin mädistä saatuja rasvahappoja, mukaan lukien omega3-rasvahapot dokosaheksaeenihappo (DHA) ja eikosapentaeenihappo (EPA). Sen odotetaan vähentävän psoriaasin iho-oireita vaikuttamalla tulehdusreaktioihin.

Tutkimukseen osallistuminen

Tutkimukseen osallistuminen kestää noin 15 kuukautta ja siihen sisältyy 8 käyntiä tutkimuskeskuksessa ja 8 puhelinsoittoa:

  • 2-4 viikkoa kestävä seulontavaihe ja alkutarkastuskäynti, jolla varmistetaan osallistujan soveltuvuus tutkimukseen;
  • 52 viikkoa kestävä tutkimuslääkevaihe, jonka aikana on 6 käyntiä tutkimuskeskuksessa;
  • 8 viikkoa kestävä seurantajakso, joka päättyy lopputarkastukäyntiin.

Tutkimustulosten luotettavuuden varmistamiseksi yksi kolmesta (1/3) tutkimukseen osallistujasta saa lumevalmistetta. Osallistujat ottavat kolme tutkimusvalmistekapselia kahdesti päivässä koko tutkimuslääkevaiheen ajan ja kirjaavat kerran viikossa psoriaasisoireitaan sähköiseen potilaspäiväkirjaan.

Saatat soveltua osallistujaksi tutkimukseen, jos:
  • Olet yli 18-vuotias;
  • Sinulla on lääkärin toteama aktiivinen lievä tai keskivaikea läiskäpsoriasis;
  • Et sairasta muuta psoriasiksen muotoa (pisara- , nivel-, märkärakkulainen tai erytroderminen psoriasis);
  • Sinua ei ole hoidettu systeemisillä lääkevalmisteilla viimeisten 6 kuukauden aikana;
  • Et sairasta muuta vakavaa sairautta.
Tutkimukseen ilmoittautuminen ja lisätietoja

Tutkimuslääke ja tutkimukseen liittyvät toimenpiteet ovat maksuttomia tutkimukseen osallistujille ja tutkimuskäynteihin liittyvät matkakustannukset korvataan.

Tutkimuksen toteuttaa tutkimuspalveluyritys Clinical Research Services Turku – CRST Oy Turussa (Itäinen pitkäkatu 4b, 20520 Turku) ja Helsingissä (Energiakatu 4, 00180 Helsinki). Johtavana tutkijana toimii ihotautien ja allergologian dosentti Anita Remitz. Tutkimuksen toimeksiantaja on norjalainen bioteknologiayritys Arctic Bioscience AS.

Jos olet kiinnostunut osallistumisesta tai haluat lisätietoja tutkimuksesta, voit täyttää alla olevaan lomakkeeseen yhteystietosi. Otamme Sinuun yhteyttä ja saat lisätietoa tutkimuksesta.

Yhteydenotto on luottamuksellinen eikä sido Sinua mihinkään.

Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse tai sähköpostilla:

Puhelin (arkisin klo 12-15): Helsinki 050 5335574  |  Turku 040 8418400

Sähköposti: tutkimus744@crst.fi

  Ilmoittautumislomake

  Etunimi*

  Sukunimi*

  Syntymävuosi*

  Sukupuoli

  Sähköpostiosoite*

  Puhelinnumero*

  Ensisijainen tutkimuskeskus*

  Lisätietoja

  Missä näit tutkimusilmoituksemme?
  Facebook tai InstagramMuu verkkomainosPainettu mainosomalääkäri tai hoitajaPotilasyhdistyssähköpostiMuu

  Haluatko saada jatkossa sähköpostiisi tiedotuksia tutkimuksistamme, joihin haemme osallistujia? Ilmoitusten vastaanottaminen ei sido mihinkään. Ilmoitusten lähettäminen sähköpostiisi voidaan pyynnöstäsi lopettaa milloin tahansa. Poistamme tietosi automaattisesti kahden (2) vuoden kuluttua tietojesi rekisteröinnistä.

  Teihin otetaan yhteyttä tutkimuksen merkeissä mahdollisimman pian. Yhteystietonne lähetetään tutkimuskeskukseen sähköpostitse, eikä niitä tallenneta palvelimelle. Yhteydenotto on luottamuksellinen eikä sido mihinkään.

  * Pakolliset kentät