Osallistu laaketutkimukseen – CRST

Lihavuuslääketutkimus ylipainoisille osallistujille, joilla on todettu sydän- ja verisuonitauti tai niiden riskitekijöitä tai krooninen munuaissairaus (C817)

Haemme osallistujia Helsingin tutkimuskeskuksessa toteutettavaan lääketutkimukseen, jossa selvitetään voiko uusi BI 456906 -niminen tutkimuslääkevalmiste auttaa painon pudotuksessa sellaisia ylipainoisia henkilöitä, joilla on todettu sydän- ja verisuonitauti tai niiden riskitekijöitä tai krooninen munuaissairaus.
Tutkimuksen tarkoitus

Ylipainon lisääntyminen on suuri kansanterveydellinen ongelma kaikkialla maailmassa ja se koskettaa myös yhä useampaa suomalaista. Ylipaino ja painonnousu voivat heikentää toimintakykyä ja elämänlaatua, ja ne voivat myös olla yhteydessä psyykkiseen huonovointisuuteen, heikompaan itsetuntoon ja masennukseen.

Ylipaino suurentaa myös selvästi monien sairauksien riskiä. Ylipaino tai lihavuus on pitkäaikaissairaus, joka johtuu häiriöistä elimistön kyvyssä ylläpitää kehon painon ja rasvamäärän tasapainoa. Ylipainon kehittymiseen voivat vaikuttaa lukuisat tekijät, kuten perinnöllisyys, ympäristö ja mahdolliset muut sairaudet. Tästä syystä muutokset ruokavaliossa tai liikunnan lisääminen eivät aina ole riittäviä keinoja painonhallintaan, vaan niiden rinnalle tarvitaan myös lääkehoitoa.

Tässä kliinisessä lääketutkimuksessa käytettävä tutkimuslääke BI456906 on uudenlainen valmiste, jonka odotetaan vaikuttavan edullisesti elimistön glukoositasapainoon lisäämällä kylläisyyden tunnetta ja kehon energiankulutusta sekä hidastamalla ravinnon kulkua ruuansulatuselimistössä. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, voiko tutkimuslääke auttaa painon pudotuksessa sellaisia ylipainoisia henkilöitä, joilla on todettu sydän- ja verisuonitauti tai krooninen munuaissairaus tai sydän ja verisuonitautien riskitekijöitä. Tutkimuksessa selvitetään myös tutkimuslääkkeen turvallisuutta ja imeytymistä elimistössä.

Tutkimukseen osallistuminen

Lääketutkimukseen osallistuminen kestää noin 9-27 kuukautta riippuen aloitusajankohdasta ja siihen sisältyy enintään 16 käyntiä tutkimuskeskuksessa Helsingissä ja 9 puhelinsoittoa:

  • 1-3 viikkoa kestävä seulontajakso ja alkutarkastuskäynti, jolla varmistetaan osallistujan soveltuvuus tutkimukseen,
  • Tutkimushoitojakso: 24 viikkoa kestävä annoksen nostojakso ja 2-20 kuukautta kestävä ylläpitojakso, joka päättyy lopputarkastuskäyntiin.

Tutkimustulosten luotettavuuden varmistamiseksi kaksi kolmesta osallistujasta saa tutkimusvalmistetta ja yksi kolmesta lumevalmistetta. Tutkimuslääke ja lumevalmiste annostellaan ihonalaisena pistoksena kerran viikossa koko tutkimushoitojakson ajan. Osallistujat saavat tämän lisäksi ravitsemusta ja liikuntaa koskevaa neuvontaa ja heitä pyydetään pitämään tutkimuksen aikana päiväkirjaa ravinnosta ja fyysisestä aktiivisuudesta.

Saatat soveltua osallistujaksi tutkimukseen, jos:
   • Olet yli 18-vuotias,
   • Painoindeksisi (BMI) on ≥27 kg/m2,
   • Sinulla on todettu sydän- ja verisuonisairaus tai krooninen munuaissairaus tai sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöitä,
   • Sinulla ei ole käytössäsi suolistohormonilääkitystä (GLP1-johdannaistalääkkeet: liraglutidi tai semaglutidi),
   • Et ole onnistunut pudottamaan painoasi aiemmin ruokavalion tai liikunnan avulla.

Yllä on lueteltu vain tärkeimmät soveltuvuusvaatimukset. Osallistujien soveltuvuus varmistetaan alkutarkastuskäynnillä haastattelulla ja lääkärintarkastuksella.

Tutkimukseen ilmoittautuminen ja lisätietoja

Tutkimuslääke ja tutkimukseen liittyvät toimenpiteet ovat maksuttomia tutkimukseen osallistujille ja tutkimuskäynteihin liittyvät matkakustannukset korvataan. Tutkimukseen osallistuu noin 4 935 tutkittavaa ympäri maailmaa ja noin 50 tutkittavaa Suomessa. Tutkimuksen toteuttaa tutkimuspalveluyritys CRST Helsinki Oy (Energiakatu 4, 00180 Helsinki). Tutkimuksen toimeksiantaja on Boehringer Ingelheim International GmbH.

Jos olet kiinnostunut osallistumisesta tai haluat lisätietoja tutkimuksesta, voit täyttää alla olevaan lomakkeeseen yhteystietosi.

Otamme Sinuun yhteyttä ja saat lisätietoa tutkimuksesta.

Yhteydenotto on luottamuksellinen eikä sido Sinua mihinkään.

Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse tai sähköpostilla:
Puhelin (arkisin klo 12-15): 050 533 5574
Sähköposti: tutkimus817@crst.fi

  Ilmoittautumislomake

  Etunimi

  Sukunimi

  Syntymävuosi

  Sähköposti*

  Puhelin

  Sukupuoli

  Ensisijainen tutkimuskeskus*

  Lisätietoja

  Missä näit tutkimusilmoituksemme?
  FacebookInstagramVerkkomainosPainettu mainosTapahtumaYstävä tai tuttavaMuu

  Haluatko saada jatkossa sähköpostiisi tiedotuksia tutkimuksistamme, joihin haemme osallistujia? Ilmoitusten vastaanottaminen ei sido mihinkään. Ilmoitusten lähettäminen sähköpostiisi voidaan pyynnöstäsi lopettaa milloin tahansa. Poistamme tietosi automaattisesti kahden (2) vuoden kuluttua tietojesi rekisteröinnistä.

  Otamme Sinuun yhteyttä ja saat lisätietoa tutkimuksesta. Yhteystietosi lähetetään tutkimuskeskukseen sähköpostitse, eikä niitä tallenneta palvelimelle. Yhteydenotto on aina luottamuksellinen eikä sido mihinkään.

  * Pakolliset kentät