Osallistu laaketutkimukseen – CRST

Alzheimerin tauti: lääketutkimus 60–85-vuotiaille osallistujille (C788)

Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, voiko tutkittava adukanumabi -niminen lääkeaine auttaa hidastamaan Alzheimerin taudin oireiden kehittymistä henkilöillä, joilla on todettu alkava tai lievässä vaiheessa oleva Alzheimerin tauti. Adukanumabi on Yhdysvalloissa käytössä Alzheimerin taudin hoitoon kauppanimellä ADUHELM™, mutta sillä ei ole myyntilupaa Suomessa tai muissa EU-maissa. 

Saatatte soveltua osallistujaksi tähän tutkimukseen, jos
 • Olette 60-85 -vuotias;
 • Teillä on todettu alkava tai lievässä vaiheessa oleva Alzheimerin tauti;
 • Teillä on käytettävissänne luotettava tukihenkilö, joka voi tulla mukaanne tietyille tutkimuskäynneille.
Tutkimukseen osallistuminen

Tutkimukseen osallistuminen kestää kaikkiaan 130 viikkoa (noin 2,5 vuotta). Osallistumiseen kuuluu 38 käyntiä tutkimuskeskuksessa ja 8 seurantapuhelua.

Tutkimuksessa on kolme jaksoa:

 • Seulontajakson aikana käydään tutkimuskeskuksessa enintään kolme kertaa 8 viikon aikana tarvittavissa testeissä ja toimenpiteissä, joilla arvioidaan henkilön soveltuvuus tutkimukseen;
 • Lääkitysjakson aikana käydään tutkimuskeskuksessa 34 kertaa enintään 104 viikon (eli 24 kuukauden) aikana: 27 lääkkeen annostelukäyntiä, kolme käyntiä Alzheimerin tautiin liittyvien oireiden arviointeja varten ja vähintään neljä erillistä käyntiä aivojen magneettikuvausta varten. Lisäksi lääkitysvaiheen aikana soitetaan 8 seurantapuhelua voinnin tarkistamiseksi, yksi kunkin 8 ensimmäisen annostelukäynnin jälkeen.
 • Seurantajakso, 18 viikkoa (eli noin 4,5 kuukautta), alkaa viimeisen annostelukäynnin jälkeen. Jakson lopuksi on seurantakäynti osallistujan terveydentilan tarkistamiseksi.

Tutkimuslääke ja käynteihin liittyvät tutkimukset ovat tutkittaville maksuttomia. Tutkimuskäyntien matkakulut korvataan. Tutkimuslääke ei korvaa käytössä olevaa Alzheimer -lääkitystä, vaan mahdollinen aiempi lääkitys jatkuu normaalisti. Kaksi kolmesta tutkimuksen osallistujasta saa tutkimuslääkettä ja yksi kolmesta saa lumelääkettä.

Lisätietoja ja tutkimukseen ilmoittautuminen

Tutkimuksen toteuttaa Suomessa CRST Oy tutkimuskeskuksessaan Turussa. Tutkimuksesta vastaava henkilö on professori Juha Rinne.

 

Jos olette kiinnostunut tutkimukseen osallistumisesta, voitte halutessanne lähettää alla olevalla lomakkeella yhteystietonne. Otamme Teihin yhteyttä ja saatte lisätietoa tutkimuksesta.  Yhteydenotto on luottamuksellinen eikä sido Teitä mihinkään.

Vaihtoehtoisesti voitte ottaa yhteyttä keskukseemme myös puhelimitse tai sähköpostilla.

Puhelin: 040 8418400

Sähköposti: tutkimus788@crst.fi

  Ilmoittautumislomake

  Etunimi*

  Sukunimi*

  Syntymävuosi*

  Sähköpostiosoite*

  Puhelinnumero*

  Ensisijainen tutkimuskeskus*

  Lisätietoja

  Missä näitte tutkimusilmoituksemme?
  Facebook tai InstagramMuu verkkomainosPainettu mainosomalääkäri tai -hoitajaPotilasyhdistyssähköpostiMuu

  Teihin otetaan yhteyttä tutkimuksen merkeissä mahdollisimman pian. Yhteystietonne lähetetään tutkimuskeskukseen sähköpostitse, eikä niitä tallenneta palvelimelle. Yhteydenotto on luottamuksellinen eikä sido mihinkään.

  * Pakolliset kentät